tisdag 21 november 2017

Följ med oss till Sicilien!

OBS resan är nu fullbokad men det går givetvis att ställa sig på kö om man vill. 


Vi, Sanna Töringe och Hannu Sarenström, blev så förälskade i Sicilien när vi gjorde research till boken Syditaliens kök och skafferi.  
 

Det var några år sedan, men nu vill vi åka tillbaka till allt det underbara. Vi vill se persikoträden blomma, vi vill se anemoner och tasselhyainter på ängarna, vi vill se joniska kolonner, mosaiker, märkliga fiskar på marknaden. Vi vill äta siciliansk mat och dricka sicilianska viner, vi vill ha roligt tillsammans med er!Tid 21 -27 mars 2018
Pris 18.400:-, enkelrumstillägg 1 800:-  

Detta ingår: transfer till och från från flygplats, resor på Sicilien, alla inträden, väl utvalda hotell, de flesta måltider inklusive vin och vatten, ((lunch i Sirakusa och Taormina ingår inte, eftersom ni ska ha möjlighet att gå omkring själva.) vinprovning, olivoljeprovning .


Efter många funderingar och resor hit och dit valde vi att hålla oss på den östra och södra sidan av Sicilien, för att minimera tiden i bussen. Vi är stolta och glada över det program vi har satt ihop, med bra hotell, trevliga restauranger och många upplevelser. Flera av de ställen som vi kommer till ingår i UNESCO:s världsarv.
 Program

21 mars.  Ni anländer 12.35 till Catanias flygplats, där ni blir hämtade. Incheckning på centrala Hotel Principe. Vi tar en promenad tillsammans i staden, dricker kaffe någonstans och provar något av Siciliens berömda bakverk.
Önskas cassata siciliana eller cannoli? På kvällen går vi tillsammans ut och äter.
Om någon hellre vill ta ett senare flyg så finns det bussar som går från flygplatsen in till staden. 

  Catania i gryningen.


22 mars. Besök på Catanias berömda fiskmarknad, sedan styr bussen mot Etna. Vi kommer att stanna flera gånger, antingen för att prova goda viner på Tenuta delle Terre Nere, titta på blommor, gå promenad, äta lunch, eller handla pistagenötter. Vi är på tur hela dagen.
På kvällen äter vi många smårätter på en traditionell fiskrestaurang.


Etna i vårsol ger oss en härlig dag. 


23 mars Avfärd till Syrakusa. Först promenerar vi tillsammans i den fina arkeologiska parken, Parco Archeologico della Neapolis,  som ligger lite utanför staden, sedan kör chauffören oss in till centrum.  
 

Dionysos öra.


 Nu finns tid att själv strosa runt i Ortygia, som är namnet på Sirakusas gamla stadsdel.


 På eftermiddagen ger vi oss av till Noto, där vi kan njuta av Siciliens godaste glass. 
  

Därefter åker vi till Ragusa, där vi ska bo på hotellet Barocco i Ragusa Ibla, i den gamla delen av staden. På kvällen äter vi gott på ett trevligt ställe, alldeles i närheten av hotellet.  Barockstäderna Syrakusa, Noto och Ragusa ingår alla i UNESCO:s världsarv.


Någa av er kommer att vakna till denna vy i Ragusa.

24 mars Efter tidig morgonpromenad i Ragusa Ibla åker vi till Agrigento och Vallei dei Templi Templens dal, där vi både kan beundra Heras tempel och trädgården Giardino della Kolymbetra, med alla sina olika citrusträd och andra medelhavsväxter.  


Gemensam lunch och stora upplevelser väntar oss. Sen eftermiddag åker vi till Agriturismo Mandranova, en vacker gård där vi får prova Siciliens olivoljor, äta middag och övernatta. 


Bussen tar oss längs hav och gröskande inland, i mars är det vår på Sicilien och durumfälten är ljuvligt gröna. 
 

25 mars Bussen tar oss in i landet, mot Romana del Casale, som är en utgrävd romersk villa med underbara mosaiker. Innan vi besöker villan äter vi lunch på ett mycket genuint och bra ställe.

Bikiniflickorna är vida omtalade och välbevarad mosaik.


Till slut åker vi till hotell Villa Schuler i Taormina, där vi ska bo de två sista nätterna. 
 


Middag äter vi på ett roligt ställe i en liten gränd. Där åt Hannu det godaste han ätit, en boll av fänkålsblad, korinter och pinjenötter! Alla ska få smaka! 


Vild fänkål plockas i sluttningarna och finns att köpa överallt på våren. 


26 mars Efter frukost på hotellterrassen får alla göra vad de vill, kanske sitta kvar och bara njuta av utsikten, kanske promenera i den vackra parken, gå på shoppinggatan Corso Umberto, sitta på piazzan och titta på folklivet, ta linbanan ner till havet... det bästa är att man nog hinner med allting.


Till lunch kan man passa på och äta gatumat, en siciliansk risboll kanske, eller en panini och ett glas vin nere på stranden.På kvällen har vi avskedsmiddag med scampi i en doftande apelsinträdgård. Vi håller tummarna för att vi ska kunna sitta ute. Det är mycket möjligt, högsäsongen på Sicilien har precis börjat just dessa dagar och vi räknar med vårvärme. 


27 mars transfer till flygplatsen klockan 9.00. 
Bokning  och avbokning
Anmälningsavgifter, 2800:- är en delbetalning av resan och ska betalas in så snart som möjligt, eller senast fem dagar efter anmälan mot faktura som mailas. Denna summa återbetalas inte.

Den resterande summan ska betalas in senast 9 februari 2018 mot faktura som mailas.

Avbokning. Vi följer Konsumentverkets regler.
Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

1. Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad. Resten återbetalas.
2. Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
3. Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris.
4. Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris.

Försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd. Vi rekommenderar er verkligen att ha utökad försäkring med avbeställningsskydd så att ni får pengar tillbaka om ni eller en anhörig skulle bli sjuk. En avbeställningsförsäkring ska också gälla för resekostnader om resan blir inställd, om vi som arrangerar resan blir sjuka, t ex. En sådan försäkring måste tecknas i samband med att man beställer flygresa, det finns lite olika regler på olika försäkringsbolag, kolla noga! Vi har varit i kontakt med Gouda, som har en avbeställningsförsäkring som även täcker flygresor om själva verksamheten av någon anledning skulle bli inställd. Det kan också finnas avbeställningsskydd om resan betalas med vissa betalkort.

Resegaranti
Vi följer resegarantilagen, vilket innebär att om resan skulle bli inställd så betalas pengarna tillbaka. Däremot kan vi inte betala flygresan, därför är det viktigt att ha fungerande avbeställningsskydd som täcker denna kostnad.
Ansökan om ersättning från oss ska ha inkommit till Kammarkollegiet senast tre månader efter att resan avbrutits.

Pass och sjukförsäkringskort
Se till att pass inte har gått ut och att EU:s sjukförsäkringskort  finns i plånboken och inte är för gammalt. 

Praktisk
Flyg
Beställ flyg så fort som möjligt. Med Lufthansa finns det tidiga, men billiga flighter både från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg. Kostar nu, i november 2017, ca 2000 tor.  Det är dessa tider som vi har möjlighet att hämta och lämna er vid flygplatsen.
OBS ni bokar och betalar era flyg själva, när ni väl är nere tar vi hand om er.

Köpenhamn - Catania  06.15-12.35
Catania-Köpenhamn  12.35-18.20

Stockholm-Catania 06.55-12.35
Catania-Stockholm 12.35-18.05

Göteborg-Catania-6.45-12.35
Catania-Göteborg 12.35-18.20För bokning maila till: hannu.sarenstrom@gmail.com Rubricera ditt mail med Sicilien i mars 
Redan nu är det många som har föranmält sig med det förändras alltid så vill du följa med maila ändå. Det kommer bli underbara dagar med er på Sicilien. Välkomna Hannu och Sanna.


1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}