söndag 4 mars 2018

Aldrig mer köpebuljong


Idag var jag sugen på vita bönor i marscapone, hade inga konserverade bönor. Tänkte pastaknyten lindade med auberine och tomat, hade allt förutom tomat. Tänkte om och beslöt mig för risotto. Hade ingen buljong heller, grrr. Nåväl kokar en egen buljong på lite rot och grönt.


Då hittar jag givetvis tomat när det är försent, ja ja det händer väl alla. :)


Men jag lade vita bönor i blöt och gör samma goda bönröra i morgon som på Vår Trädgård i Malmö.


Risotton blev underbar med den mjuka hemkokta buljongen, jag slapp det fräna som en buljongtärnining ger och en massa e-nummer. Toppade risotton med förvälld och stekt broccoli, så gott. Visst det tar lite tid, men det blir godare med. ;)

5 kommentarer:

Carl-Johan sa...

Hej Hannu! Har just beställt din nya bok från Ad Libris. Roligt att du kommit igång så fint på Langeland och jag önskar dig all lycka i fortsättningen.
Hälsar Margareta i Särö (som får hålla till godo med gubbens e-post)

Susie på Stjärnarve sa...

Det är klart att risotton blev godare med egen hemgjord buljong! För det är alltid så, att hemgjort är allra nyttigast och bäst och dessutom allra godast!! Vi åt risotto härom dagen, men jag hade minsann ingen sådan utan fick använda mig av en buljongtärning - men det fick duga och den blev riktigt god ändå. Jag brukar göra buljong (fisk- och köttbuljong) som jag sen fryser ner lämpliga bitar av, men den hade tydligen tagit slut.....
KRAM/Susie

Hannu på Kinnekulle sa...

Kul Carl-Johan och hoppas du gillar den Margareta. Här på Langeland är det härligt och nu kom våren tillbaks. Ja det duger med köpe Susie men visst är hemgjord bäst. ;)

Hon som talar med blommor sa...

Har missat att läsa bloggen en tid, men har nu äntligen kommit ikapp. Grattis till din nya bok och grattis till ett helt enastående paradis till hem du hittat! Ytterkanterna med förvårens små i sådana drivor låter som en utopisk dröm just nu. Vintern är inte nådig i år...i alla fall inte hos mig. Och vidderna runt din trädgård är ljuvliga, får mig att längta till barndomens vidder, som jag inte längre har kvar. Har bestämt att jag ska köpa någon av dina kokböcker, men vet inte vilken jag ska välja. Vilken av dem har de enklaste/snabbaste recepten tycker du? Allt gott /Carolin

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}